• 1402/06/04 - 14:05
  • - تعداد بازدید: 203
  • - تعداد بازدیدکننده: 168
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z3fb
سرپرست مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت:

هوشمندسازی "کتابخانه‌های پزشکی" کیفیت خدمات به کاربران را افزایش می‌دهد

سرپرست مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت نسبت به ارائه ارائه خدمات مطلوب‌تر به کاربران با هوشمندسازی کتابخانه‌های پزشکی تاکید کرد و گفت: فضای فیزیکی برای بانوان و افراد ناتوان نیز باید بهبود یابد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر فاطمه شیخ شعاعی در نخستین کارگاه هوشمندسازی کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی وزارت بهداشت عنوان کرد: یکی از راهبردهای مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، توانمندسازی نیروی انسانی است.

 

وی با تشریح وظایف این مرکز که در راستای آن، چنین کارگاه‌هایی برگزار می‌شود، ادامه داد: هدف از برگزاری این کارگاه در زمینه هوشمند سازی نیز برای نزدیک شدن کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع رسانی به جایگاه دیگر کتابخانه‌ها مطرح دنیا است. ارتقای سواد اطلاعاتی و توانمندسازی نیروی انسانی متخصص به‌عنوان یکی از راهبردهای اساسی این مرکز در حوزه‌های زیرمجموعه آن همانند علم‌سنجی، ترجمان دانش، کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع رسانی، نشر کتاب انجام می‌شود.

 

شیخ شعاعی به اهمیت برگزاری این کارگاه برای دریافت نتایج مناسب در ارائه خدمات بهتر به کاربران پرداخت و گفت: کتابخانه‌ها دیگر جای انبار کتاب و صرفا خلاصه شدن خدمات در امانت کتاب نیست، بلکه کتابخانه‌ها و خدمات آن‌ها نیازمند تحول از شکل سنتی به شکل دیجیتال و هوشمند بوده و بایستی خدمات مناسب کاربران براساس نیاز آنها در شرایط کنونی و آینده ارائه شود.

 

وی با اشاره به تجربیات بازدید خود از کتابخانه‌های کشور امارات عنوان کرد: کتابخانه‌ها علاوه بر به‌کارگیری فناوری اطلاعات در جهت دیجیتال سازی خدمات و هوشمندسازی فضاهای کتابخانه‌ای، خدمات متناسب نیاز کاربران همانند اتاق‌های بحث گروهی، اتاق‌های خلاقیت و پرورش ایده، فضای مجزا برای بانوان، فضاها و امکانات رفاهی و خدمات ویژه افراد ناتوان فراهم و ارائه شود.

 

شیخ شعاعی از کتابداران و فعالین این حوزه درخواست کرد تا با همراهی انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، در ارتقای جایگاه واقعی کتابخانه‌ها و کتابداران تلاش کنند.

 

وی با اشاره به دیجیتال سازی منایع کتابی و پایان نامه‌ها از سوی کتابخانه‌ها خاطرنشان کرد: این کارگاه‌ها ادامه خواهد داشت و همکاران شرکت کننده در این برنامه، تجربیات و آموخته‌های این کارگاه را به همکاران دیگر خود منتقل کنند و مروج فرهنگ به‌کارگیری فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی در کتابخانه‌های دانشگاه باشند.

 

** هوشمندسازی کتابخانه‌ها با تفکر انسانی مرتبط است

در ادامه این کارگاه، دکتر سیروس پناهی مدیر اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به ابعاد مختلف هوشمند سازی در حوزه کتابداری پرداخت و با اشاره بر جذب نیروهای IT در کتابخانه‌ها بر تقویت ساختارهای سازمانی کتابخانه‌ها تاکید کرد.

 

وی گفت: در یک دهه گذشته مبحث شبکه‌های اجتماعی در گستره اطلاع رسانی بسیار مطرح بود و هم اکنون بحث هوشمندسازی در زمینه ارائه خدمات کتابخانه‌ها مطرح است.

 

پناهی خاطرنشان کرد: موضوع هوشمندسازی در کتابخانه‌ها اهمیت بیشتری دارد، زیرا با تفکر انسانی مرتبط است. براین اساس باید در این مسیر بیشتر گام برداشت و یکی از الزمات این توسعه، همکاری با متخصصین IT است.

 

در ادامه این کارگاه دکتر رضا فلک، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ضمن خوشامدگویی با قدردانی از مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات برای انتخاب دانشگاه علوم پزشکی ایران جهت برگزاری این کارگاه، به تنوع فعالیت‌های پژوهشی اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های پژوهشی از گذشته تاکنون در کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع‌رسانی پزشکی انجام شده و در دهه‌های اخیر با آمدن فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی تنوع بیشتری نیز به خود گرفته است.

 

در ادامه این کارگاه دکتر سید مهدی طاهری دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه علامه طباطبایی مباحث مربوط به هوشمند سازی کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع رسانی در قالب دو موضوع مفاهیم پایه و مبانی هوش مصنوعی و هوشمندسازی و هوش مصنوعی در کتابخانه‌ها و کتابخانه‌های هوشمند را ارائه کرد.

گفتنی است، نخستین کارگاه هوشمندسازی کتابخانه‌ها و مراکز اطلاع رسانی پزشکی وزارت بهداشت در تاریخ چهار شهریور 1402 به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,علمی
  • کد خبر : 19326
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید