پنجمين اجلاس روساي دانشگاه هاي برتر ايران و روسيه برگزار شد/ راه اندازي کارگروه علوم پزشکي ايران و روسيه در دانشگاه علوم پزشکي ايران
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، روساي چهارده دانشگاه برتر ايران و روسيه در اين نشست مجازي که با حضور وزاري علوم و سفراي هر دو کشور هفدهم تير 1399 برگزار شد، گزارشي از همکاريهاي مشترک علمي، پژوهشي و دانشگاهي ارائه کرده و همچنين راههاي توسعه روابط دانشگاهي و علمي بين دو کشور به ويژه در شرايط همهگيري کرونا، بهره گيري از تجربههاي مشترک در زمينه علوم و فناوري و نيز فرصتهاي نوين آموزشي را بررسي کردند.
دکتر جليل کوهپايه زاده نيز در پنجمين اجلاس روساي دانشگاه هاي برتر ايران و روسيه، با بيان اينکه دانشگاه علوم پزشکي ايران يازده دانشکده مستقل و بيش از ? هزار دانشجو و بيش از يک هزار عضو هيئت علمي دارد، خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکي ايران ميتواند در شرايط کنوني با دانشگاههاي روسيه در ارتباط باشد و از طريق فضاي مجازي تجربيات خود را به اشتراک بگذارد.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران افزود: ما کلينيک هاي آموزشي داريم که ميتوان آموزشها را با دانشگاههاي روسي که رشتههايي مثل پزشکي، دندانپزشکي، داروسازي، پيراپزشکي، علوم رفتاري، مامايي و پرستاري دارند، به اشتراک گذاشت.
وي خاطرنشان کرد: ما ميتوانيم تجربه هاي حاصل از فعاليتهاي پزوهشي انجام شده با موضوع ويروس کوويد 19، در خصوص توليد واکسن و دارو را نيز با دانشگاه هاي روسيه به اشتراک بگذاريم.
دکتر کوهپايه زاده در ادامه گفت: تعاملات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با دانشگاههاي علوم پزشکي کشور روسيه ميتواند در حوزه هاي ديگر اعم از برگزاري دورههاي کوتاه مدت آموزشي، انجام پروژههاي مشترک، تبادل استاد، اعزام دانشجو و غيره اتفاق بيفتد.
وي حوزه تحقيق، توسعه و تجهيزات علوم پزشکي را از ديگرزمينهها براي همکاريهاي مشترک دانشگاه علوم پزشکي ايران با دانشگاههاي علوم پزشکي روسيه دانست و افزود: با توجه به شرايط ايجاد شده به دليل شيوع کرونا ميتوانيم در حوزه توليد و توسعه وسايل حفاظت فردي و همچنين تجهيزات آزمايشگاهي با دانشگاههاي کشور روسيه همکاري داشته باشيم که اين امر در حوزه وسايل تنفسي و کمک تنفسي نيز ميتواند انجام بگيرد.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران تاکيد کرد: تبادل تجربيات مديريتي نيز در بحران ناشي از کرونا ميتواند به عنوان يکي از سرفصل هاي تعامل بين دانشگاههاي کشور روسيه و ايران در نظر گرفته شود.
وي با بيان اينکه تدوين پروتکلهاي علمي در حوزههاي تشخيصي، درمان و پيشگيري از کرونا و همچنين بيماريهاي تنفسي ميتواند از ديگر موضوعات قابل بحث و مشترک بين دانشگاههاي علوم پزشکي روسيه و دانشگاه ايران باشد، تصريح کرد: اين موضوع نيز قابليت پيگيري در سطح دانشگاههاي بين المللي و خارجي را دارد.
دکتر کوهپايه زاده در ادامه از راه اندازي کميته علوم پزشکي مشترک با دانشگاههاي روسيه در دانشگاه علوم پزشکي ايران خبر داد و گفت: اين کميته ميتواند در موضوعات مورد بررسي و پيگيري مشترک بين دانشگاههاي دو کشور نقش تاثيرگذاري داشته باشد و حتي ميتواند اصالت فعاليتهاي دانشگاهي را چندين برابر افزايش بدهد.
بنا بر اين گزارش در اين وبينار، کاظم جلالي؛ سفير کشورمان اظهار کرد: تشکيل اتحاديه دانشگاههاي برتر دو کشور را نويددهنده عمق روابط دو کشور که باعث رسيدن به فهم و زبان مشترک بين دو ملت خواهد شد.
وي افزود: امروز روابط ايران و روسيه در ابعاد نظامي، سياسي، دفاعي و امنيتي رو به گسترش است. اما به لحاظ فرهنگي نياز است تا بر روي اشتراکات، با هدف نزديکي دو ملت همکاري کنيم و در اين راستا زبان علم، فنآوري و دانش بهترين زبان نزديکي دو کشور است.
دکتر جلالي در بخش ديگري از سخنان خود تبادل دانشجو و تقويت زبان روسي در ايران و زبان فارسي در روسيه و برگزاري گردهماييهايي بدين منظور در دو کشور را، عامل گسترش بيشتر روابط فرهنگي بين دو ملت دانست.
کپی لینک کوتاه: