• 1401/04/05 - 07:40
  • - تعداد بازدید: 327
  • - تعداد بازدیدکننده: 320
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZT8

چرا ایرانیان متولد قبل از 1355 در برابر آبله میمونی مصون هستند؟

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح راه های پیشگری و مقابله با آبله میمونی پرداخت.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران:

 

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح راه های پیشگری و مقابله با آبله میمونی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر علی گل محمدی در کارگاه آموزشی توانمندسازی پیام گزاران سلامت درخصوص آبله میمونی عنوان کرد: آبله میمونی هیچ ارتباطی با کرونا ندارد و از خانواده ویروس های آبله ای است.

وی ادامه داد: دو نوع آبله گاوی و آبله کنگوئی وجود دارد که آبله کنگوئی مختص غرب آفریقا است که کشنده و خطر مرگ برای مبتلایان این بیماری دربر دارد.

گل محمدی تصریح کرد: برای جایگزین عنوان آبله میمونی عناوینی از جمله «مانکی بی» و «هرپس بی» پیشنهاد شده است، ویروس آبله میمونی از 70 سال قبل در کنگو گزارش شده بود. این ویروس در مدت 33 سال از این کشور خارج نشده بود تا اینکه از طریق مسافران به آمریکا و دیگر کشورها انتقال یافت.

وی افزود: از اردیبهشت سال 1401 شیوع این بیماری در برخی کشورها از جمله انگلیس، پرتغال، اسپانیا و برزیل گزارش شد، علائم این بیماری شامل تب، نشانه های پوستی، تورم غدد لنفاوی، سردرد شدید، درد عضلانی، کمر درد و ضعف و بی حالی است.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: تفاوت اصلی علائم آبله با آبله میمونی در ایجاد تورم غدد لنفاوی است، درحالیکه در آبله اینگونه است.

گل محمدی تصریح کرد: دوره کمون آبله میمونی 7 تا 14 روز است که امکان دارد 5 تا 21 روز طول بکشد، به صورتی که در مدت یک تا دو روز بعد بیمار دچار تب می شود و 95درصد صورت و 75درصد پاها را درگیر می کند. همچنین مخاط دهان نیز 75درصد درگیر این بیماری می شود و حتی 20درصد چشم ها نیز درگیر می کند.

وی درخصوص چگونگی انتقال این بیماری گفت: سطوح آلوده، انتقال از طریق مایعات بدنی بیمار، چنگ زدگی و گاز گرفتگی و قطرات تنفسی منجر به انتقال این بیماری از فردی به فرد دیگر می شود.

گل محمدی گفت: بهترین راه تشخیص این بیماری گرفتن نمونه پوستی و PCR است، همچنین تزریق واکسن آبله به میزان 85درصد در پیشگیری از آبله میمونی مصونیت ایجاد می کند، بنابراین متولدین قبل از سال 1355 در ایران که واکسن آبله تزریق کردند در برابر آبله میمونی مصون تر هستند.

مدیرگروه بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: عوارض آبله میمونی شامل ذات الریه، عفونت خونی، مشکلات مغزی و قرنیه و در نهایت مرگ است، بنابراین برای پیشگیری ازاین بیماری باید همچنان ماسک استفاده و دست ها به خوبی شسته شود.

پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,درمان و پزشکی
  • کد خبر : 2730
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید