• 1399/11/28 - 09:14
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZxFVo

چطور بفهميم «آرتروز زانو» داريم؟

چطور بفهميم «آرتروز زانو» داريم؟


عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت:درد و تورم، احساس خشکي، محدوديت حرکتي و صداي ترق و تروق با حرکات زانو؛ از علائم شايع آرتروز زانو است.
به گزارش گروه سلامت خبرگزاري فارس، هلاکو محسني فر، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با عنوان اين مطلب که آرتروز زانو يکي از شايع‌ترين علت‌هاي درد و ناتواني حرکتي در افراد ميانسال و مسن است، گفت: درد و تورم، احساس خشکي، محدوديت حرکتي و کاهش انعطاف پذيري مفصل زانو، التهاب و صداي ترق و تروق با حرکات زانو از علائم شايع آرتروز زانو است که مي‌تواند باعث لنگيدن فرد حين راه رفتن و همچنين لاغر و ضعيف شدن عضلات ران و ساق پا شود.
وي با عنوان اين مطلب که آرتروز زانو مي‌تواند منجر به ناتواني در انجام فعاليت‌هاي روزمره زندگي شود، ادامه داد: فيزيوتراپي يکي از درمان‌هاي اصلي براي پيشگيري و درمان آرتروز زانو است.
اين فيزيوتراپيست افزود: تقويت عضلات اطراف زانو و ران زير نظر متخصص فيزيوتراپي مي‌تواند سبب کاهش فشار بر مفصل زانو، اصلاح راستاي بد زانو (زانوي پرانتزي) و کم کردن عوارض ناشي از آن شود. کاهش فشار به مفصل زانو، سبب کاهش درد، انجام بهتر فعاليت‌هاي روزمره زندگي و بهبود کيفيت زندگي مي‌شود.
وي ادامه داد: تمرينات تخصصي زانو که توسط فيزيوتراپيست براي بيمار انجام مي شود سبب کاهش سفتي و خشکي مفصل زانو و افزايش دامنه حرکتي در جهت خم و صاف کردن زانو مي‌شود. به طور کلي فيزيوتراپي مي‌تواند علاوه بر بهبود فعاليت افراد و کاهش درد و تورم، سبب کاهش مصرف داروهاي مسکن و ضدالتهابي شود.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران تاکيد کرد: استفاده از داروهاي مسکن و ضدالتهابي براي کاهش درد و التهاب مفصل زانو، به دليل عوارض جانبي آنها مي‌تواند مشکلاتي را براي بيمار ايجاد کند که معمولاً مصرف اين داروها توصيه نمي‌شود.
محسني فر افزود: خوشبختانه استقبال جامعه از فيزيوتراپي و مصرف کمتر داروها در درمان آرتروز زانو رو به گسترش است و بيماران در جلسات فيزيوتراپي اظهار مي‌کنند که علاقه‌اي به مصرف دارو ندارند و استفاده از ورزش و تمرينات فيزيوتراپي را بر مصرف دارو ترجيح مي‌دهند.
وي گفت: الگوي صحيح اين است که قبل از بروز درد و التهاب، با انجام تمرينات و ورزش‌هاي مناسب فيزيوتراپي، جلوي عارضه آرتروز زانو گرفته شود. افراد مي‌توانند با مراجعه به مراکز فيزيوتراپي، تمرينات، ورزش‌هاي مناسب و مشاوره لازم را جهت پيشگيري دريافت کنند.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران  افزود: مراجعه افراد به مراکز فيزيوتراپي براي پيشگيري از عارضه يا در مراحل اوليه آرتروز زانو رو به گسترش است. هرچه درمان در مراحل ابتدايي آرتروز و يا حتي قبل از شروع آن آغاز شود، تأثيرگذاري بيشتر و بهتري خواهد داشت. بيماراني که با شدت بسيار بالاي عارضه مراجعه مي‌کنند ممکن است نتايج مطلوب حاصل از درمان به صورت کوتاه مدت برايشان ايجاد شود.
محسني فر گفت: در موارد شديد آرتروز زانو، هنگامي که درمان‌هاي فيزيوتراپي در کاهش درد و ناتواني موفق نباشد، درمان جراحي تعويض مفصل زانو انجام مي‌شود. نتايج تحقيقات نشان مي‌دهد فيزيوتراپي و آموزش تمرينات قبل از عمل جراحي مي‌تواند به بازگشت سريع فرد به زندگي روزمره و کاهش دوره استفاده از وسايل کمکي همانند واکر و عصا بعد از عمل جراحي کمک کند. همچنين به دنبال عمل جراحي تعويض مفصل زانو، فيزيوتراپي نقش به سزايي در بهبود وضعيت بيمار دارد.
وي ادامه داد: فيزيوتراپي از همان روز يا فرداي روز عمل در بيمارستان شروع مي‌شود و در ادامه به صورت فيزيوتراپي در منزل يا در مراکز فيزيوتراپي ادامه مي يابد. کاهش درد، کاهش التهاب، افزايش قدرت عضلات، افزايش حرکات خم و راست کردن زانو از مهمترين اهداف بعد از تعويض مفصل زانو است که با انجام فيزيوتراپي تخصصي، به سادگي به دست مي‌آيد.

  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326984
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم