• 1400/01/24 - 05:18
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z7JVo

چند نکته تغذيه اي درباره روزه‌داري

چند نکته تغذيه اي درباره روزه داري


همزمان با نزديک شدن به آغاز ماه مبارک رمضان، موضوع تغذيه مناسب، اهميت بيشتري پيدا مي کند و توجه به نکات تغذيه‌اي زير مي‌تواند به روزه‌داري کمک کند.


ساعات طولاني روزه‌داري در کنار لزوم انجام مسئوليت هاي روزمره مي تواند وضعيت سلامت و انرژي بدن در طول روز را تحت تاثير قرار دهد اما رعايت چند توصيه و راهکار، مي تواند کمک کننده باشد.


وعده غذايي سحري را حذف نکنيد


در ماه رمضان تنها دو وعده غذايي سحري و افطار وجود دارد. حذف وعده غذايي سحر آسان است زيرا افراد در اين ساعت از شبانه روز معمولا ميل به خوردن غذا ندارند. هرچند به گفته کارشناسان اين نکته حائز اهميت است که نبايد وعده غذايي سحري حذف شود. نوع ماده خوراکي مصرفي در اين وعده غذايي بر ميزان انرژي فرد در طول روز تاثير مي گذارد.
بسياري از اوقات افراد براي وعده هاي صبحگاهي و وعده سحري در ماه رمضان به کربوهيدرات هاي ساده رو مي آورند. اما کربوهيدرات ساده انرژي بدن را براي طولاني مدت تامين نمي کند.
کارشناسان توصيه مي کنند براي وعده غذايي سحري غلات کامل همراه با چربي ها و پروتئين هاي سالم و همچنين ميوه ها و سبزيجات مصرف شود.


تامين آب مورد نياز بدن


مصرف آب کافي حائز اهميت است و فوائد بسياري براي سلامتي دارد. عدم نوشيدن آب کافي مي تواند خلق و خوي فرد را تحت تاثير قرار داده و احساس خستگي را در او تشديد کند که در نتيجه بر سطح انرژي و حافظه تاثير مي گذارد.
همچنين مصرف آب کافي مي تواند به کنترل بيماري هاي مزمن کمک کند و در پيشگيري و درمان سردرد، ميگرن، سنگ کليه، يبوست و در حفظ فشار خون نقش دارد. همچنين شواهدي وجود دارد که نشان مي دهد تامين آب مورد نيار بدن ميزان اشتها را کاهش مي دهد.
اما در ماه رمضان که نمي توان در طول روز آب نوشيد چگونه مي توان آب مورد نياز بدن را تامين کرد؟
کارشناسان تغذيه توصيه مي کنند که فاصله زماني افطار تا سحر را به تامين آب مورد نياز بدن اختصاص دهيد.
همچنين توجه به نوع خوراکي مصرفي در دو وعده غذايي سحري و افطاري هم کمک کننده است. درحاليکه در ماه رمضان ميل به خوردن شيريني جات بيشتر است بهتر است خوراکي هاي حاوي ميزان آب بيشتر را جايگزين کرد.
به گزارش ايسنا به نقل از هلث لاين، به گفته کارشناسان بهتر است ميوه ها و سبزيجات حاوي آب همچون توت فرنگي، هندوانه، طالبي، خيار، کدو سبز، فلفل دلمه اي و گوجه فرنگي در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.
منبع: ايسنا

 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327130
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم