• 1400/04/15 - 05:24
  • - تعداد بازدید: 5
  • - تعداد بازدیدکننده: 5
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZsMVo
گفتگوي تفصيلي مهر با يک اپيدميولوژيست؛

چه کساني از تزريق واکسن محروم مي شوند/آغاز پيک پنجم کرونا با دلتا

گفتگوي تفصيلي مهر با يک اپيدميولوژيست؛
چه کساني از تزريق واکسن محروم مي شوند/آغاز پيک پنجم کرونا با دلتا


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران، به ابهامات پيرامون افراد مشکوک به کرونا در زمان واکسيناسيون، پاسخ گفت و درباره شروع پيک پنجم کرونا با واريانت دلتا توضيحاتي ارائه داد.
به گزارش خبرنگار مهر، موضوع واکسيناسيون افرادي که مشکوک به بيماري کرونا هستند و يا اينکه ناقل هستند، با ابهاماتي همراه است که بابک عشرتي اپيدميولوژيست و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران، در گفتگو با خبرنگار مهر، به اين سوالات پاسخ داد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران، در پاسخ به اين سوال که آيا از افرادي که براي تزريق واکسن مراجعه مي‌کنند تست کرونا گرفته مي‌شود يا خير، گفت: در هيچ جاي دنيا اين گونه نيست که از افراد متقاضي تزريق واکسن تست کرونا گرفته شود اما قبل از تزريق واکسن تب سنجي مي‌شوند و اگر فردي تب داشته باشد، واکسن تزريق نمي‌شود.
عشرتي با اشاره به اينکه حتي در واکسن‌هاي فلج اطفال نيز در صورت داشتن تب واکسن تزريق نمي‌شود، تصريح کرد: به جز تب سنجي، تست کرونا از افراد گرفته نمي‌شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران افزود: تب علامت بيماري‌هاي عفوني است و در تمامي آنها مشاهده مي‌شود به همين دليل براي واکسن کرونا نيز اگر فرد تب داشته باشد حتماً عفونتي در بدن او وجود دارد بنابراين واکسن تزريق نخواهد شد.
عشرتي در پاسخ به اين سوال که افرادي که دوز دوم واکسن را دريافت کرده‌اند چرا به کرونا مبتلا مي‌شوند، گفت: تزريق واکسن در درجه اول از فرم شديد بيماري و مرگ جلوگيري مي‌کند و اگر کرونا نيز بروز کند با درصد کمتر و عادي‌تر از مواقع ديگر خواهد بود و از ناقل بودن فرد جلوگيري مي‌کند.
به گفته وي، فردي که واکسن مي‌زند ايمني صد درصدي در او ايجاد نمي‌شود و ممکن است ناقل باشد و بايد پروتکل‌هاي بهداشتي را رعايت و همچنان ماسک بزند. زماني مي‌توان ماسک را برداشت که پوشش واکسن در جامعه زياد باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران در پاسخ به اين سوال که آيا سرعت انتقال ويروس جديد دلتا بسيار بيشتر از ويروس‌هاي قبلي است يا خير، گفت: بله، ويروس جديد سرعت انتقال بيشتري نسبت به ويروس‌هاي قبل دارد اما نمي‌توان ميزان سرايت ويروس به افراد ديگر را به طور دقيق اعلام کرد اما اينکه بگوييم هر فردي که ويروس دلتا را بگيرد مي‌تواند به ?? نفر منتقل کند نيز حرفي عجيب و غريبي است. بالاترين قدرت سرايت در بيماري ويروسي مربوط به سرخک است که فرد ناقل، ويروس را به ?? نفر منتقل مي‌کند.
اين اپيدميولوژيست، در خصوص اينکه مردم چه اقداماتي مي‌توانند براي پيشگيري از ويروس جديد انجام دهند، گفت: همان کارهايي که يک سال قبل انجام مي‌شد ادامه پيدا کند، شستن دست، زدن ماسک، فاصله اجتماعي همچنان رعايت شود و تنها کاري که بايد براي پيشگيري از شيوع ويروس انجام داد اين است که در محلي که قرار داريم تهويه مناسب وجود داشته باشد و پنجره‌ها هر چند دقيقه يک بار براي تهويه هوا باز شوند. همچنين تنها راهکار جديد براي پيشگيري از ويروس، واکسن است که البته بايد با سرعت بيشتري واکسيناسيون عمومي انجام شود و مجموع افرادي که بيمار شدند و آنهايي که واکسن زدند باعث مي‌شود جامعه ايمن شود.
وي افزود: تزريق دو دوز واکسن کرونا را بايد به ?? تا ?? درصد برسانيم و در اين صورت ايمني جمعي ايجاد خواهد شد.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران، در حال حاضر تزريق يک دوز واکسن به ? تا ? درصد رسيده و تزريق دو دوز حدود يک درصد است و اين آمارها نشان مي‌دهد فاصله زيادي تا ايمني جمعي وجود دارد.
عشرتي تصريح کرد: اگر واکسن به دست ما برسد و به ميزان بالا ميان دانشگاه‌ها توزيع شود دانشگاه‌ها آمادگي تزريق ميزان بالاي واکسن را دارند.
وي در پاسخ به اين سوال که واکسن برکت به رغم دريافت مجوز مصرف اضطراري هنوز به ميزان زيادي توزيع نشده است، گفت: احتمالاً وزارت بهداشت منتظر است تا دپوي واکسن به ميزان قابل توجهي برسد و براي تزريق يک گروه سني کافي باشد و سپس آن را توزيع کند اما تاکنون واکسن برکت بسيار اندک توزيع و تزريق شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران در مورد پيک پنجم کرونا گفت: در حال حاضر پيک پنجم در کشور آغاز شده و تهران و چند شهر ديگر در استان قرمز هستند به هر حال جاي نگراني وجود دارد که نشود اين پيک را زود جمع کرد و همه با هم بايد کمک کنيم هم مردم و هم مسئولان دستگاه‌هاي مختلف تا بتوانيم از اين پيک عبور کنيم.
عشرتي تأکيد کرد: به نظر من بررسي موضوع کرونا کمي پيچيده است به اين خاطر که چيزي که ما آن را افزايش و موج جديد مي‌بينيم از نظر برخي همان موج چهارم است که آمارها بعد از روند نزولي دوباره صعودي شده است.
اين اپيدميولوژيست گفت: شرايط کشورها از نظر موج‌ها مانند يکديگر است و آنچه تفاوت دارد مديريت اين بيماري است که در برخي از جاها با مديريت مناسب تعداد مرگ و مير و عوارض کمتري را شاهد هستيم.
عشرتي در خصوص عوارض ويروس دلتا افزود: معمولاً وقتي ويروس قدرت سرايت بيشتري داشته باشد، قدرت بيماري زايي آن کمتر خواهد شد و ممکن است تعداد زيادي درگير اين بيماري شوند اما از آن طرف مرگ و مير کمتري را همراه خواهد داشت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران به واکسيناسيون سالمندان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر حدود ? ميليون سالمند واکسينه شده‌اند و پوشش بالاي ?? درصد در واکسيناسيون آنها ايجاد شده و همين باعث مي‌شود تعداد مرگ و مير کرونايي ها از اين به بعد کمتر شود، چرا که در ?? ماه گذشته از شروع کرونا بيشتر مرگ‌ها در سنين بالا بوده است.
وي با اشاره به اينکه ويروس دلتاي جديد بيشتر کودکان و نوجوانان را درگير مي‌کند، گفت: درگيري ويروس در گروه سني کودک و نوجوان بيشتر است که ماکزيمم آن بستري است.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 327321
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم