• 1401/07/19 - 14:55
  • - تعداد بازدید: 383
  • - تعداد بازدیدکننده: 368
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZMb7

کارگاه آموزشی مبانی توسعه پایدار در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد

دانشگاه علوم پزشکی ایران به منظور تحقق اهداف 17 گانه توسعه پایدار، کارگاه آموزشی با این موضوع برگزار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران‌؛ دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران، روز سه شنبه 19 مهر 1401 میزبان مدیران شبکه های بهداشت درمانی، مراکز بهداشتی و معاونت ها و نمایندگان سازمان های همکار در کارگاه آموزشی توسعه پایدار بود.

دکتر ساجده ریاضی- مشاور اجرایی و سرپرست دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران در این برنامه از تلاش همه همکاران بخش های مختلف برای کسب رتبه برتر دانشگاه در رتبه بندی تایمز تقدیر کرد و افزود: کسب رتبه جهانی در شاخص رفاه و بهداشت، افتخاری ارزشمند است، البته باید با تلاش همگانی و تمرکز بر روی اهداف 17 گانه توسعه پایدار  و مبتنی بر سیاست های دانشگاه در همه شاخص ها به جایگاه برتر دست یابیم.

مشاور اجرایی رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران بر حفظ رتبه بین المللی و ارتقاء در سایر شاخص های توسعه پایدار تاکید کرد.

در ادامه دکتر فاطمه رضوان مدنی - رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمینه عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت سخنرانی کرد و افزود: عوامل اجتماعی به طور مستقیم بر میزان سلامت و بیماری افراد تاثیر می گذارد که سهم عوامل اجتماعی موثر در سلامت، 50 درصد است که نسبت به سایر عوامل  (بهداشت و درمان،  ژنتیک و بیولوژیک و محیط فیزیکی) بیشترین مقدار را به خود اختصاص می دهد.

وی تصریح کرد: وضعیت اقتصادی، انزوای اجتماعی، بیکاری، وضعیت اشتغال، حمایت اجتماعی، فقر، محیط زیست و مسکن، تحصیلات و سطح آموزش، حمل و نقل و حاشیه نشینی و مناطق محروم از  مهمترین عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است.

رضوان مدنی با بیان این مطلب که بحث توسعه پایدار با جدیت در دانشگاه علوم پزشکی ایران پیگیری می شود، افزود: مداخلات لازم در حیطه عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، یک فرایند چند بخشی و نیازمند مواجهه با طیف وسیعی از تعیین کننده های سلامت است.

دکتر فخر السادات امامی نماینده معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه به شرح اهداف 17 گانه توسعه پایدار سازمان ملل پرداخت و افزود: این اهداف در راستای پایان دادن به فقر، حفاظت از کره زمین و برخورداری مردم از صلح و رفاه تصویب شده که باید با مشارکت جهانی تا سال 2030 میلادی، این اهداف توسعه پایدار در سه سطح ملی، منطقه ای و بین المللی محقق شود.

در ادامه، دکتر مریم السادات هاشمی پور- رئیس اداره توسعه پایدار دانشگاه علوم پزشکی ایران به بررسی آماری و وضعیت شاخص های توسعه پایدار در ایران و جهان پرداخت و عنوان کرد: کشور ایران در بین 163 کشور، رتبه 88 را در زمینه شاخص های توسعه پایدار کسب کرده است.

هاشمی پور با اشاره به تعهد و تلاش دولت ها برای کسب رتبه برتر گفت: باید برای بهبود شاخص های توسعه پایدار، برنامه ریزی مناسب انجام پذیرد.

دکتر مجید توکلی- رئیس اداره توسعه پایدار وزارت بهداشت هم در خصوص اهمیت پایش و ارزشیابی شاخص های توسعه پایدار سخنرانی و اظهار کرد: برنامه ریزی، ساماندهی، رهبری و کنترل در فرایند پایش و ارزشیابی قابل توجه است.

وی گفت: چرخه توسعه پایدار شامل دسترسی آسان به داده، اطلاعات به روز و مداخلات به موقع و اثربخش است در نتیجه برای پایش و ارزشیابی موثر باید به یک زبان مشترک دست یافت و رتبه بین المللی کشور در حوزه سلامت تعیین و جایگاه برنامه در سطوح مختلف مشخص شود. همچنین اولویت بندی مبتنی بر شواهد انجام گیرد.

توکلی با تاکید بر انجام کار تیمی و پایش و ارزشیابی مدیریتی و دوره ای، سهم دستگاه ها و سازمان های خارج از وزارت بهداشت را حدود 75 درصد معرفی کرد و افزود: تمام شاخص های موثر بر سلامت مهم هستند، بنابراین علاوه بر نقش دستگاه های اجرایی، مشارکت مردم هم برای کسب موفقیت در تمامی شاخص های توسعه پایدار ضروری است.

در ادامه دکتر زهرا عبداللهی نماینده دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت پیرامون تغذیه، امنیت غذایی و دستیابی مردم به زندگی سالم صحبت کرد و افزود: ناامنی غذایی، تبعات سلامتی و توسعه ای به همراه دارد در نتیجه به منظور پیشگیری از بیماری ها باید با مداخلات جامعه محور و خود محور ، الگوی غذایی مردم از لحاظ کیفیت اصلاح شود. وی گفت: برای دستیابی به نظام پایدار تامین غذا در کشور، باید همکاری های بین بخشی  تقویت شود و سواد و فرهنگتغذیه ای ارتقاء یابد.

دکتر نوشین عقیلی، از دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت در بخش دوم این کارگاه درمورد تغییرات اقلیمی، آمایش سرزمین و بیماری های  نو پدید و بازپدید و دگوتی جهانی سخنرانی کرد.

دکتر عسگر آقایی - مدیر رتبه بندی و اعتبار بخشی معاونت بین الملل نیز با اشاره به کسب رتبه برتر دانشگاه علوم پزشکی ایران در رتبه بندی تاثیر تایمز، میزان دسترسی دانشگاه ها در تحقق اهداف توسعه پایدار را بررسی کرد و افزود: در سال 2022 میلادی، دانشگاه علوم پزشکی ایران در بین هزار و 406 دانشگاه از 106 کشور دنیا، موفق به کسب رتبه نخست در شاخص بهداشت و رفاه شد.

وی خاطر نشان کرد: تحقیق، مدیریت، دسترسی و آموزش و روابط بین بخشی از راهکارهای اساسی در دستیابی به اهداف توسعه پایدار است.

گفتنی است بر اساس اهداف اعلام شده از سوی سازمان ملل، طی سال های  ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰ میلادی، تمامی کشورهای عضو سازمان ملل باید تلاش کنند تا با همکاری و تعامل یکدیگر در سه سطح ملی، منطقه ای و بین المللی به اهداف و شاخص های توسعه پایدار دست یابند. سازمان ملل متحد برای رسیدن به شاخص های توسعه پایدار، ۱۷ هدف کلان را تعیین و تصویب کرده است.
پایان مطلب//

  • گروه خبری : اخبار برتر,علمی-آموزشی
  • کد خبر : 6144
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مرضیه  رهنورد
خبرنگار:

مرضیه رهنورد

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید