• 1400/06/17 - 05:09
  • - تعداد بازدید: 6
  • - تعداد بازدیدکننده: 6
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZuuWo
در گفت‌وگو با ايسنا اعلام شد

کاهش غيرمحسوس آمارهاي کرونا / علت طولاني شدن پيک پنجم بيماري

در گفت‌وگو با ايسنا اعلام شد
کاهش غيرمحسوس آمارهاي کرونا / علت طولاني شدن پيک پنجم بيماري


رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران ضمن تشريح وضعيت بيماري کرونا در تهران، علل طولاني شدن پيک پنجم را تشريح کرد.
دکتر جليل کوهپايه‌زاده در گفت‌وگو با ايسنا، گفت: بر اساس آخرين اطلاعات موجود اوضاع مراجعات به مراکز بيمارستاني اندکي کاهش يافته است؛ البته اين کاهش چندان زياد و واضح نيست و به همان نسبت بستري‌ها در تهران نسبت به هفته گذشته کاهش يافته است. ميزان مرگ و مير کماکان مانند گذشته است و به نوعي به دليل وجود بيماران بدحال کاهش آمار مرگ هم چندان واضح نيست. اگر مردم به خوبي پروتکل‌ها را رعايت کنند ميزان بستري‌ها هم تحت تاثير کم شدن مراجعات، کم مي‌شود.
وي درخصوص عوامل موثر در کاهش غير محسوس آمار مراجعات، اظهار کرد: افزايش مراقبت‌هاي بهداشتي و رعايت بيشتر پروتکل‌هاي بهداشتي، افزايش واکسيناسيون و آغاز آثار ايمني‌زايي آن در جامعه و... از علل اصلي اين کاهش نامحسوس آمار است.
رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران تاکيد کرد: نمودارها نشان مي‌دهد به قله پيک رسيديم و اندکي در حال افت هستيم اما همين به تنهايي کافي نيست. اگر به سوابق قله‌ها در پيک‌هاي قبلي نگاه کنيد مي‌بينيد که گاهي اوقات هم دوباره به ارتفاع رفته است و حالت متناوب پيدا کرده است. از اين نظر به طور قطعي نمي‌توان گفت از قله رد شديم مگر اينکه کاهش آمار و مراجعات در سراشيبي خيلي واضحي قرار گيرد. همين که فعلا در روند افزايشي نيستيم با اينکه کاهش موارد چشمگير نيست اما نشان مي‌دهد اوضاع در حال نزديکي به تحت کنترل درآمدن است.
او درباره علت طولاني شدن پيک پنجم کرونا، تصريح کرد: نوع جهشي که با آن درگير پيک پنجم شديم متفاوت بود. جهش دلتا واگيرداري شديدتري دارد که اين امر يکي از دلايل اصلي طولاني شدن پيک است. از طرفي جهش دلتا نشان داد خيلي از واکسن‌هاي ما نسبت به سويه‌هاي جديد ايمني‌زايي کمتري دارد و اين هم مي‌تواند دليل افزايش رخداد اين پيک باشد.
وي با بيان اينکه بروز پيک ششم کرونا هم محتمل است، ادامه داد: همانطور که پيک‌هاي قبلي رخ داد پيک ششم هم محتمل است؛ اما زمان آن وابسته به رفتارهاي ما است که چگونه پيشگيري کنيم يا سرعت واکسيناسيون ما به چه شکل باشد. ان شاءالله با بهبود رعايت‌ها و واکسيناسيون شاهد پيک‌هاي سنگين بيماري نباشيم و بتوانيم به راحتي آن را مديريت کنيم.
کوهپايه‌زاده درباره صحبت‌هايي که پيرامون بازگشايي مدارس به ميان مي‌آيد، بيان کرد: هنوز تصميمات در اين زمينه قطعي نيست و طبيعتا ستاد ملي مقابله با کرونا با نزديکي به اول مهر نظر خود را اعلام مي‌کند ولي به نظر مي‌رسد ترکيبي از آموزش حضوري و غير حضوري در پيش بگيريم؛ مگر اينکه خدايي نکرده شرايط خيلي سختي به لحاظ اپيدمي بيماري بويژه در سنين پايين رخ دهد که مجبور باشيم آموزش‌ها را مجازي پيش بريم.
او تاکيد کرد: البته فراموش نکنيم کودکان علي‌رغم تذکرات ما نمي‌توانند پروتکل‌ها را کاملا به درستي رعايت کنند. مي‌توان تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها را کمتر کرد اما قطعا نمي‌شود خيلي فاصله‌گذاري ها را رعايت کرد؛ در نتيجه طبيعي است که خطراتي با بازگشايي مدارس وجود داشته باشد. اگر واکسيناسيون در سنين زير ?? سال برقرار شود طبيعتا با آرامش بيشتري مي‌توانيم کلاس‌هاي آموزش حضوري را داشته باشيم.
وي درباره امکانات درماني بيمارستانها نيز گفت: خوشبختانه اکنون مشکلي در تامين دارو و تجهيزات براي بيماران کرونايي نداريم فقط در برخي شهرستان‌هاي تهران براي تخت‌هاي بستري محدوديت‌هايي داريم.
کوهپايه زاده با تاکيد بر لزوم افزايش سرعت واکسيناسيون، اظهار کرد: خوشبختانه بخش‌هاي جديدي از واکسن به دستمان رسيده است و مجددا واکسيناسيون را پر قدرت ادامه مي‌دهيم و سرعت واکسيناسيون را بالا خواهيم برد. اگر بتوانيم مراکزي را هم به شکل شبانه‌روزي براي اين امر اختصاص مي‌دهيم.
وي گفت: در روزهاي ابتدايي هفته ميزان تزريق واکسن کاهش يافته بود و مراکزي موقتا از مدار خارج شدند؛ اما مجددا کار تلقيح واکسن را با رسيدن پارت‌هاي جديد از سر گرفتيم. براي واکسيناتور هم از نيروهاي بسيج، سپاه، ارتش و نيروهاي داوطلب هلال احمر کمک مي‌گيريم.
پايان خبر
 
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 328805
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم