• 1399/04/25 - 09:46
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZgVVo

گفتگو با معاون بين الملل دانشگاه به مناسبت روز «گفتگو و تعامل سازنده با جهان»

دکتر مقتدايي ايران  را کشوري قدرتمند داراي رويکرد گفتگوي سازنده با تمامي کشورهاي جهان خواند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه؛ به مناسبت 23 تيرماه که مصادف با سالروز تصويب برجام است، و روز «گفتگو و تعامل سازنده با جهان» نامگذاري شده است، مصاحبه کوتاهي با  دکتر مهدي مقتدائي، معاون بين الملل دانشگاه علوم پزشکي ايران، صورت گرفته است که فرازهايي از آن در زير آمده است:
آقاي دکتر هدف از نامگذاري اين روز را چه مي دانيد؟ 
? همانگونه که آقاي رييس جمهور در بزرگداشت اين روز ابراز کردند، جمهوري اسلامي ايران در اين روز تاريخي به همه دنيا ثابت کرد همانطور که در ميدان جنگ قادريم در برابر توطئه‌هاي جهاني بايستيم و با آنها مقابله کنيم، در صحنه سياسي، حقوقي و فني هم اين توان و پتانسيل را داريم و مي‌توانيم بخوبي از حقوق ملت دفاع کنيم. جمهوري اسلامي ايران از اين آزمون بزرگ سرفراز بيرون آمد و به همه جهانيان ثابت کرد که اهل گفتگو، مذاکره و تعامل سازنده با جهان و حتي با ابرقدرتهاست. نامگذاري سالروز برجام بعنوان روز تعامل سازنده با جهان، يادآور صلابت و استواري کشور عزيزمان ايران در عرصه بين الملل و دفاع از حقوق حقه ملت و کشورمان در مجامع جهاني است. 
به عنوان يک ايراني و يک شخصيت فرهيخته و علمي، نظر جنابعالي در مورد نتايج و پيامدهاي تعامل با جهان را چگونه ارزيابي مي کنيد؟
? کشور ايران با توجه به موقعيت استراتژيکي که در جهان و بخصوص در منطقه خاور ميانه دارد، از ديرباز مورد توجه کشورهاي مختلف از جمه کشورهاي دوست و همسايه بوده است. رويکرد مسئولين کشور نيز همواره بر پايه تعامل نزديک با کشورهاي جهان و از جمله کشورهاي دوست و همسايه بوده و هم‌زمان با آن شريکي قابل اعتماد براي همسايگان خود بوده و خود را متعهد به تعامل ديپلماتيک مي‌داند. چنانچه اکنون 5 سال پس از تصويب برجام مشخص شد که تنها کشوري که تمام و کمال به تعهدهاي خود جامه عمل پوشانيد ايران بود و تنها کشوري که آن را کاملا نقض کرد کشور آمريکا بود. ايران با عملکرد خود ماهيت واقعي آمريکا و کشورهاي اروپايي را بر جهانيان آشکار نمود و نشان داد جمهوري اسلامي ايران نه تنها اهل تعامل و گفتگو در هر سطحي در جهان است بلکه بر کليه تعهدات خود پايبند بوده و کشوري قابل اعتماد است.
• آيا به نظر شما تعامل با جهان، به صلح و ثبات در منطقه کمک مي کند؟
? بي ترديد پاسخ پرسش شما «بله» است. ايران کشوري قدرتمند با منابع گسترده و توان علمي و فني بسيار بالاست و همزمان داراي رويکرد گفتگوي سازنده با تمامي کشورهاي جهان است. اين امکانات بالقوه، کارشناسان و ديپلمات هاي کشورمان را قادر مي سازد از موضع برابر و با قدرت و صلابت وارد گفتگو با کشورهاي ديگر شوند و با برقراري روابط دوستانه و متوازن با جهان، چالش ها را از طريق گفت‌وگوهاي واقعي بر اساس احترام متقابل حل و فصل نمايند که اين امر منتج به صلح و ثبات در جهان و بويژه در منطقه مي شود. برجام به عنوان يک توافق بين المللي نمونه بارزي است که نمايانگر جديت و عملگرايي ايران در برقراري صلح و ثبات در جهان مي باشد که با خروج بي‌مسئولانه کشور آمريکا از اين توافق به اين دستاورد چندجانبه آسيب جدي وارد ساخت. نمونه ديگري از عزم ايران در جهت گفتگوي سازنده با جهان، «پويش اميد» است که مدت ها پيش با هدف برقراري صلح فراگير در خاورميانه پيشنهاد داده است که نشانگر اعتقاد هميشگي ايران به گفت‌وگو مي باشد.
• به نظر شما نقش دانشگاه هاي کشور در جهت پيشبرد هدف ها و سازندگي و هم چنين تعامل و گفت و گو با جوامع چه ميتواند باشد؟
? با توجه به ماموريت دانشگاه ها و اساتيد در حوزه آموزش و ايجاد سلسله ارتباطات هدفمند ؛ دانشگاه علوم پزشکي ايران با رويکرد تعامل و گفت گو در جوامع بين المللي در طي سال هاي گذشته و حال به گسترش ارتباطات سازنده با کشور ها و سازمان هاي بين المللي  پرداخته است. از جمله فعاليت هاي اين دانشگاه انعقاد تفاهم نامه و قراردادهاي متعدد با دانشگاه هاي معتبر بين المللي به منظور تعامل در حوزه هاي علمي ، پژوهشي ، حضور در اجلاس روساي دانشگاه هاي برتر جمهوري اسلامي ايران و روسيه در سال 99، عضويت و فعاليت هاي بين المللي در کنسرسيوم 5 دانشگاه برتر کشور، برگزاري و شرکت در وبينارهاي تخصصي علمي و آموزشي با دانشگاه هاي کشور هاي ايتاليا و پرتغال و بلژيک و...، ايجاد اتاق همکاري هاي علمي ايران-ايتاليا مي باشد.
• چشم انداز دانشگاه علوم پزشکي ايران در سال 99 براي گسترش ارتباطات چيست؟
? از جمله برنامه هاي مهم دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين حوزه مي توان به برگزاري وبينارهاي تخصصي با دانشگاه هاي عضو اتحاديه اروپا پروژه Erasmus و افتتاح اتاق همکاري ايران-هلند و افتتاح شعبه 2 پرديس بين الملل در منطقه آزاد اروند و برگزاري دوره هاي مشترک علمي و آموزشي با کشور هاي همسايه از جمله پاکستان، افغانستان، عراق و... اشاره کرد. همچنين دانشگاه در نظر دارد تا با ايجاد همکاري باموسسات معتبر در جهت جذب دانشجويان خارجي از کشور هاي هند ، لبنان ، پاکستان اقدام نمايد.
  • گروه خبری : اخبار جایگاه
  • کد خبر : 326683
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار:

مدیر سیستم