• 1402/11/17 - 09:30
  • - تعداد بازدید: 195
  • - تعداد بازدیدکننده: 189
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZMUUo

توصیه‌های طلایی برای پیشگیری از پنج سرطان شایع در زنان و مردان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح پیشگیری و درمان پنج سرطان شایع در زنان و مردان پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نسترن خداکرمی فوق تخصص خون و سرطان به مناسبت هفته سرطان عنوان کرد: برای درمان مطلوب سرطان باید این بیماری در مرحله اولیه تشخیص و یا پیشگیری شود.

 

وی با اشاره به اینکه شایع ترین سرطان در زنان به ترتیب سرطان پستان، روده بزرگ و ریه است، ادامه داد: همچنین شایع ترین سرطان در مردان سرطان روده، پروستات و ریه است که برای پیشگیری از این سرطان‎‌ها اصلاح سبک زندگی بسیار مهم است، همچنین ورزش منظم و مصرف غذاهای پرفیبر و کم چربی و اجتناب از سیگار و الکل نیز موثر است.

 

خداکرمی با اشاره به اینکه در ایجاد مواردی از سرطان‌ها برخی بیماری‌های عفونی مانند هپاتیت‌ و اچ آی وی، نیز می‌توانند از فاکتورهای ابتلا به سرطان باشد، افزود: برخی سرطان‌ها ریزفاکتورهای اختصاصی خود را دارند و نباید از مسائل وراثتی نیز غافل شد.

 

وی در پاسخ به این پرسش که همه سرطان‌ها دارای غربالگری هستند، گفت: خیر، ولی برخی از سرطان‌ها دارای غربالگری هستند که اگر توصیه‌های جهانی شود می‌توان از آن سرطان‌ها پیشگیری کرد، که یکی از این نوع سرطان‌ها در حوزه سرطان دهانه رحم است. برای این سرطان، امکان غربالگری وجود دارد به طوری‌که زنان بهتر است از سن بالای ۲۵ سال معاینه پاپ اسمیر انجام دهند و تا ۶۵ سال نیز ادامه دهند. براین اساس اگر مشکلی در ناحیه پاپ اسمیر اولیه نداشتند، هر سه سال این غربالگری انجام‌ شود.

 

خداکرمی تصریح کرد: همچنین برای پیشگیری سرطان رحم، واکسن گارداسیل توصیه می‌شود تا در همه دختران ۱۱ تا ۱۳ سال استفاده شود و تا سن فعالیت جنسی، تا سن ۴۵ سالگی توصیه می‌شود.

 

وی با اشاره به اینکه در مورد سرطان روده بزرگ عنوان کرد: درخصوص این سرطان توصیه می‌شود تا در سنین بالای ۴۵ سال به صورت سالیانه تست خون منفی در مدفوع انجام شود، و یا هر ۱۰ سال یک بار کولونوسکوپی صورت پذیرد و در صورت سوابق خانوادگی طبق مشورت پزشک غربالگری‌های لازم را شروع کنند.

 

خداکرمی در مورد کنسر پستان نیز گفت: همه زنان در سنین ۴۰ سال، بهتر است که سونوگرافی و ماموگرافی برای غربالگری این سرطان جهت آنان صورت پذیرد و در افرادی که سابقه خانوادگی این بیماری‌ را دارند این سن غربالگری نیز کاهش پیدا می‌کند.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: همچنین در مورد سرطان ریه، غربالگری ریه در افراد سیگاری توصیه می‌شود که غربالگری آنان به صورت سی تی اسکن است.

 

خداکرمی افزود: در مورد سرطان پروستات نیز افرادی که سابقه خانوادگی سرطان پروستات دارند در سن کمتر از ۵۰ سال و در آنهایی که چنین سابقه ای در خانواده ندارند در سن بالای ۵۰ سال توصیه می‌شود که تست‌های لازم را انجام دهند تا زیر نظر یک اورولوژیست، معاینات مربوطه برای آنان صورت پذیرد.

 

وی درخصوص درمان سرطان و پیشرفت‌هایی که حاصل شده عنوان کرد: درمان سرطان به دو صورت درمان موضعی که جراحی و رادیوتراپی است و درمان سیستمیک که پیشرفت‌های خیلی زیادی در جهان و ایران انجام شده است، صورت می‌پذیرد.

 

خداکرمی خاطرنشان کرد: همچنین به‌غیر از داروهای شیمی درمانی، داروهای تارگت درمانی و ایمونوتراپی نیز انجام می‌شود. در واقع پیشرفت درمان سرطان همزمان با پیشرفت علم ژنتیک جلو می‌رود. با این وجود مردم با خودمراقبتی و توجه به سلامتی از ریسک فاکتورها دوری کنند و با جدی گرفتن هشدار پزشکان در رابطه با تست‌های غربالگری کمک کنند تا بیماری سرطان در مراحل زود، شناسایی و درمان شود.

//پایان مطلب

  • گروه خبری : اخبار برتر,درمان و پزشکی,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 323406
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
A. Ramezanpour
خبرنگار:

A. Ramezanpour

تصاویر