روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفهای
روز 28 آوریل برابر با هشتم اردیبهشت ماه، از سوی سازمان بینالمللی کار (ILO) به عنوان "روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفهای" نامگذاری شده است. این روز هر ساله با هدف ارتقای آگاهی نسبت به کار سالم، ایمن و ترویج فرهنگ پیشگیری در محل کار، گرامی داشته میشود.

در سال ۲۰۲۵، تمرکز اصلی این مناسبت جهانی بر بررسی تاثیرات گسترده دیجیتالی شدن و فناوریهای نوین، به ویژه هوش مصنوعی، بر ایمنی و سلامت شغلی کارگران خواهد بود.
مطابق برنامههای اعلام شده، فناوریهای نوظهوری چون رباتهای پیشرفته، هوش مصنوعی (AI)، یادگیری ماشین، اسکلتهای بیرونی، وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین (UAV)، اینترنت اشیا (IoT) و واقعیت مجازی و افزوده از منظر ایمنی و بهداشت حرفهای تحلیل خواهند شد.
علاوه بر این، تحولاتی همچون اتوماسیون وظایف، تحلیل کلان دادهها، سیستمهای مدیریت دیجیتال هوشمند و مدیریت نیروی کار از طریق هوش مصنوعی، چالشهای جدیدی در حوزه ایمنی و سلامت کاری ایجاد کردهاند که نیازمند بررسی جدی است.
فناوریهای جدید همچنین به پیدایش شیوههای کاری تازهای نظیر کار با پلتفرمهای دیجیتال و دورکاری/کار ترکیبی انجامیدهاند که خود مسائل و فرصتهای خاصی در زمینه ایمنی و بهداشت کار به همراه دارند.
اقدامات سازمان بینالمللی کار
در این راستا، سازمان بینالمللی کار (ILO) با تهیه گزارشهای تخصصی و تولید مواد تبلیغاتی، ابعاد مختلف این تحولات را مورد بررسی قرار داده و راهکارهایی برای حمایت از محیطهای کاری ایمن و سالم در عصر دیجیتال ارائه میدهد. این اقدامات شامل بررسی سیاستها و ابتکارات دولتها، کارفرمایان، کارگران و دیگر ذینفعان برای پاسخگویی به چالشهای نوظهور در این زمینه است.
کپی لینک کوتاه:
نظر دهید