سلامت و یادگیری بهتر دانش آموزان با تغذیه سالم
تغذیه دانشآموزان میتواند به شدت بر عملکرد تحصیلی آنها تأثیرگذار باشد و نقش کلیدی در حفظ سلامت و هوشیاری آنها داشته باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، تحقیقات نشان میدهد کودکان به مواد غذایی متنوعی نیاز دارند که نیازهای رشد فیزیکی، جسمی و ذهنی آنها را تأمین کند.
وعده صبحانه از نظر متخصصان تغذیه همواره مهمترین وعده غذایی محسوب میشود و باید شامل ترکیبی از کربوهیدرات، پروتئین و چربیهای سالم باشد. برای تهیه یک صبحانه سالم و متعادل، میتوان از موادی مانند نان سبوسدار، تخممرغ، لبنیات کمچرب و میوههای تازه استفاده کرد.
در تمام وعدههای غذایی باید از تمامی گروههای مواد غذایی مانند سبزیجات، میوهها، کربوهیدراتها و پروتئینها استفاده شود. پروتئینها برای رشد و ترمیم بافتهای بدن، کربوهیدراتها به عنوان منبع اصلی انرژی، ویتامینها و مواد معدنی برای عملکرد صحیح سیستمهای مختلف بدن و چربیهای سالم برای تأمین انرژی و حمایت از عملکرد مغزی ضروریاند و در اولویتهای تغذیه دانشآموزان قرار دارند.
همچنین میانوعدهها نقش مهمی در حفظ سطح انرژی و هوشیاری دانشآموزان در طول روز دارند. انتخاب میانوعدههای سالم و مغذی مانند میوههای خشک شده که منبع غنی فیبر و انرژی هستند، آبمیوههای تازه و طبیعی، سبزیجات تازه، آجیل و لبنیات کمچرب میتواند به دانشآموزان کمک کند تا از کاهش انرژی در طول روز جلوگیری کنند.
سبزیجاتی مانند گوجهفرنگی و فلفل دلمهای و میوههایی مانند پرتقال، لیموشیرین، لیموترش، توتفرنگی و کیوی به علت داشتن ویتامین C برای بهبود کارکرد ذهنی و آرامش دانشآموزان توصیه میشوند.
ویتامینهای گروه D نیز در افزایش آرامش و تقویت حافظه مؤثرند و در جوانهها، غلات سبوسدار، حبوبات، شیر و لبنیات، گوشت قرمز و تخممرغ به مقدار فراوان یافت میشوند.
نظر دهید