در چهارمین کمپین دوره سوم نشستهای گروهی- حمایتی والدین بیان شد
خدمات توانبخشی با آموزش راهکارهایی برای خودکفایی افراد کم توان
عضو هیئت علمی شنوایی شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نقش اصلی اقدامات توانبخشی، برداشتن موانع موجود بر سر راه افراد کم توان است.
به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران، چهارمین کمپین دوره سوم نشستهای گروهی- حمایتی والدین دارای فرزند کمشنوا با هدف افزایش سطح آگاهی، انگیزه و مهارتهای لازم خانوادهها از طریق آشنا شدن با دیگر خانوادههای هم درد ، معرفی کتاب و ارائه مطالب روانشناسی مشاورهای از سوی گروه شنوایی شناسی دانشکده با حضور والدین، دانشجویان و اساتید دانشکده درسالن آزادی برگزار شد.
دکتر فرنوش جاراللهی عضو هیئت علمی شنوایی و دبیر علمی این کمپین با گرامیداشت هفته معلولین بر اهمیت استفاده از واژهها و عبارات مثبت و درست در راستای فرهنگسازی در جامعه تأکید کرد.
وی عنوان کرد: نقش اصلی اقدامات توانبخشی، برداشتن موانع موجود بر سر راه افراد کم توان است و برای تغییر نگرشها و باورهای نادرست و جایگزینی آنها با باورهای درست در مورد کمشنوایی، نیاز به تلاش جمعی متخصصین، مسئولین و خود افراد دارای کمشنوایی است،
جاراللهی افزود: این تلاشها باید معطوف شود به این که کودکان بتوانند با هر روش ممکن و در دسترس، با دیگر افراد جامعه ارتباط برقرار کنند.
در بخش دیگری از این نشست یکی از اعضای خانواده ناشنوایان از تجربیات خود را در مورد پذیرش کم شنوایی، چالشهای موجود از جمله نگرشهای جامعه، فعالیتهای آموزشی در این خصوص مطالبی را بیان کرد.
وی گفت: توانبخشی شنوایی، بر مهارتهای درکی کودک کم شنوا تاثیر بسزایی دارد.
در ادامه جلسه، دکتر سهیلا شایانمهر- استادگروه شنوایی شناسی دانشکده علوم توانبخشی به فعالیتهای گروه در راستای پاسخگویی اجتماع از جمله استفاده گسترده از رسانه های اجتماعی در زمینه اصلاح باورهای نادرست، مصاحبه رادیوئی و تهیه فیلم و کلیپ هایی جهت افزایش آگاهی عمومی جامعه، اجرای غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان در سنین مدرسه اشاره کرد و از ثبت این رویدادها در سازمان جهانی بهداشت تا پایان سال جاری خبر داد.
در پایان این نشست، باران شفیعی-دانشجوی ارشد شنوایی شناسی به معرفی کتاب "سیلی واقعیت" نوشتهی دکتر راس هریس پرداخت.
وی از این کتاب به عنوان راهنمای عملی ارزشمند برای تمامی افردی که با چالشهایی در زندگی مواجه هستند، یاد کرد و ادامه داد "هر سیلی واقعیت میتواند فرصتی برای رشد، تاب آوری و ساختن آیندهای روشنتر باشد".
گفتنی است، کلیپی از تأثیرگذاری مثبت این نشستها بر روی دانشجویان و افزایش آگاهی آنها پخش شد.
نظر دهید