عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران:
سرطان دیگر خرچنگ نیست
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه سرطان دیگر خرچنگی نیست که به راحتی بتواند به سلولهای سالم بدن حمله کند، گفت: بیماران با شنیدن ابتلا به سرطان شوکه و ناراحت نشوند، زیرا بسیاری از بیماریهای سرطان قابل درمان 100درصدی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر مرضیه قلمکاری متخصص داخلی و فوق تخصص خون و سرطان با بیان این مطلب عنوان کرد: سرطان یا کنسر به معنای خرچنگ است، سالها قبل وقتی بیماری سرطان از سوی پزشکان پیدا و کشف شد، توصیفی که از این بیماری کردند اینطور بود که سلولهای سرطانی مانند خرچنگ به سلولهای طبیعی بدن حمله میکنند و با پیشرفتی که در بدن کرده در نهایت بیمار از پا میاندازند.
وی ادامه داد: در چند دهه اخیر با پیشرفتهای که در درمان بیماری سرطان اتفاق افتاده شاید این نام گذاری روز سرطان فقط یک نام گذاری صرفا تاریخی محسوب شود و واقعا دیگر بیماری سرطان؛ آن ماهیت تهاجمی و به اصطلاح خرچنگ را ندارد.
قلمکاری تصریح کرد: امروزه برای اکثر سرطانها، درمانهای مناسبی وجود دارد، بسیاری از بیماریهای سرطان قابل درمان 100درصدی است و بیشتر بیماریهای سرطان نیز قابل کنترل است، به صورتیکه بیمار سالها میتواند با وجود داشتن بیماری سرطان؛ یک زندگی با کیفیت مناسب داشته باشد، البته درصد کمی از بیماریهای سرطان نیز وجود دارد که در حال حاضر درمان قطعی برای آن وجود ندارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: علت اینکه این نکته را متذکر شدم برای این است که هنوز در جامعه به صورت غلط این تصور وجود دارد که کسی که مبتلا به سرطان است عنقریب زندگی او به پایان میرسد. بنابراین بسیاری از بیماران به دلیل همین شوک و ناراحتی ناشی از تشخیص سرطان به دنبال درمان نمیروند و متوسل به یکسری درمانهای غیرعلمی شده و این مسئله منجر میشود به اینکه بیماری که در مراحل اولیه تشخیص، میتواند از درمان قطعی استفاده کند با از دست دادن زمان، به جای میرسد که بیماری در بدن او پخش شده و فرصت درمان 100درصدی کاهش مییابد و این تجربههای تلخ را پزشکان انکولوژی متعدد مشاهده میکنند.
قلمکاری خاطرنشان کرد: بنابراین از مردم درخواست میشود که نگاه و دید خود را نسبت به بیماری سرطان تغییر دهند و بیماری سرطان را به عنوان یک بیماری درمانپذیر و قابل کنترل نگاه کنند و تستهای غربالگری و درمانهایی که پزشکان متخصص به آنها پیشنهاد میکنند به طور دقیق انجام دهند و امیدوارانه برای درمان و ریشه کنی این بیماری پیش روند. ما هم امیدواریم درمانهای نوین، همزمان با کشورهای پیشرفته جهان در ایران نیز در دسترس همه مردم قرار گرفته تا پزشکان بتوانند سرطان را به طور دقیق کنترل و درمان کنند.
پایان مطلب//