• 1403/02/26 - 11:38
  • - تعداد بازدید: 26
  • - تعداد بازدیدکننده: 26
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZZSXo
به مناسبت روز جهانی فشار خون مطرح شد،

پیشگیری از فشارخون بالا با توصیه طب ایرانی

فشار خون بالا قابل کنترل است پس برای سلامتی قلب خود، همین امروز اقدام کنید، چون فردا دیر است.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر روشنک قدس عضو هیئت علمی و متخصص طب ایرانی به مناسبت روز جهانی فشارخون در یک مطلب علمی با موضوع اهمیت آگاهی و پیشگیری از فشارخون بالا آورده است:

17 می، روز جهانی فشار خون، فرصتی برای افزایش آگاهی از این بیماری خاموش و کشنده است. امسال، شعار این روز جهانی "فشار خون خود را به دقت اندازه گیری کنید، آن را کنترل کنید، تا بیشتر زندگی کنید”است.

هدف از انتخاب این شعار، افزایش آگاهی افراد و کنترل دقیق فشارخون و کاهش عوارض اجتناب ناپذیر درمان ناکافی آن می باشد. زیرا بیماری پرفشاری خون، در مراحل اولیه عمدتاً بی علامت است تا حدی که به آن قاتل خاموش نسبت داده اند. گذار جمعیتی، شهرنشینی سریع و برنامه ریزی نشده و جهانی شدن سبک زندگی ناسالم از مهمترین عواملی هستند که بار فشار خون بالا و همچنین سایر بیماری های غیرواگیر را تشدید می کنند. تقریبا نیمی از افرادی که مبتلا به فشار خون بالا هستند از وضعیت خود بی اطلاع هستند و تنها حدود یک سوم آنها تحت درمان هستند که خطر حملات قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیوی و سایر آسیب های اندام انتهایی را افزایش می دهد.

 

فشارخون بالا از مهمترین ریسک فاکتورهای بیماری های قلبی- عروقی و شاید مهم ترین آن است که در صورت عدم درمان به موقع می تواند عوارض مرگباری را به همراه داشته باشد.

 

اما نکته قابل تامل این است که در بین این ریسک فاکتورها، فشار خون بالا قابل پیشگیری و کنترل است و سرمایه‌گذاری در برنامه‌های غربالگری، آموزش و ترویج سبک زندگی سالم، می تواند نقشی اساسی در مهار این بیماری خاموش ایفا کند.

 

به همین خاطر کشورها باید روی اقدامات بهداشت عمومی قوی سرمایه گذاری کنند و محیطی مناسب برای کاهش این عامل خطر قابل اصلاح و ترویج سبک زندگی سالم ایجاد کنند.

 

در این راستا، طب سنتی چه کمکی می‌کند؟ طب سنتی با ارائه راهکارهایی برای اصلاح سبک زندگی، تغذیه و تجویز داروهای گیاهی، در کنار درمان‌های طب رایج، می‌تواند به کنترل فشار خون بالا و پیشگیری از عوارض آن کمک کند.

 

از دیدگاه طب سنتی پرفشاری خون عمدتاً به دلیل عدم توازن بین ورودی و خروجی بدن، یعنی افزایش ورودی (پرخوری و چاقی) یا کاهش سرعت خروج مواد دفعی و زائد از بدن (یبوست) و یا ترکیبی از هر دو اتفاق می افتد که منجر به انباشت مواد زائد در بدن شده و  فشار داخل عروق را افزایش می دهد.

 

البته عوامل دیگری نظیر تنگی عروق و یا از دست رفتن (تصلب شرایین) نیز می توانند منجر به افزایش فشارخون شوند.

 

در واقع هر آنچه که بر اساس علم مکانیک می تواند فشار را در یک سیستم بسته پمپ و لوله افزایش دهد می تواند عیناً در بدن انسان نیز فشاری که از طرف خون به جدار رگ وارد می شود یعنی فشارخون را افزایش دهد.

 

اما آنچه هم اکنون به دلیل زندگی ماشینی و کم تحرک امروزی شایع تر است چاقی و یبوست است که طب سنتی ایرانی که از کهن ترین مکاتب طبی جهان برای اصلاح این دو وضعیت شایع، تدابیر غذایی و دارویی متعددی دارد که در صورت رعایت کردن آنها، می توان هم از ابتلا به پرفشاری خون پیشگیری کرد و هم در صورت ابتلا، آن را درمان کرد.

 

به همین دلیل توصیه می شود افراد مبتلا به فشارخون بالا تحت نظارت پزشکان متخصص  قلب و عروق و طب سنتی به طور همزمان باشند و از ترکیبی از درمان های دارویی شیمیایی و گیاهی و رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی با رویکرد طب سنتی بهره مند شوند. چون تجربه نشان داده است که درمان به این شیوه با درصد بالاتری از پاسخ مناسب درمانی همراه است و حتی در مواردی که فشارخون بالا در مراحل اولیه بوده چه بسا درمان شده است.

 

بنابراین به نظر من، یک رویکرد یکپارچه که شامل سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب و درمان های سنتی و مدرن است، بهترین استراتژی برای کنترل فشارخون بالا و پیشگیری از عوارض آن است. برای انجام این کار نیاز به همکاری متخصصان مراقبت های بهداشتی، رسانه ها، سازمان های داوطلبانه و دولت در هر کشور است.

 

به یاد داشته باشیم: فشار خون بالا قابل کنترل است پس برای سلامتی قلب خود، همین امروز اقدام کنید، چون فردا دیر است!

  • گروه خبری : درمان و پزشکی
  • کد خبر : 332994
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
هدیه محمدی
خبرنگار:

هدیه محمدی