• 1402/12/13 - 09:32
  • - تعداد بازدید: 106
  • - تعداد بازدیدکننده: 103
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZYCWo
متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد

رب‌های پر فایده برای سفره خانواده‌های ایرانی

دکتر مریم تقوی شیرازی متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مطلبی علمی به موضوع رب، شیوه‌های طبخ و خواص درمانی آن پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر مریم تقوی شیرازی متخصص طب ایرانی درخصوص شیوه طبخ و فواید درمانی رب از دیدگاه طب ایرانی آورده است:

رب، آب گرفته شده از میوه است که با آتش ملایم تدریجا غلیظ شده و به قوام می آید. اگر به آن عسل، شکر یا شیره انگور افزوده شود ماندگاریش بیشتر می شود. رب گوجه فرنگی و انار در آشپزی ما ایرانی ها زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.

سیب، به، نارنج، آلو، گوجه سبز، خرمالو و حتی بعضی گیاهان دارویی مثل میوه مورد و نسترن نیز می توانند به صورت رب درآمده و مزین سفره ما شوند یا به عنوان یک فرآورده دارویی مورد استفاده قرار گیرند. اگر رب را غلیظ‌تر درست شود و در یک سینی پهن کرده تا خشک شود، لواشک با طعم های متنوع و پر از خاصیت برای سنین مختلف تهیه می شود.

رب به از طبخ تا خواص درمانی:

تهیه رب از این میوه معطر و پرخاصیت دو روش دارد.

یکی روش سنتی است که با آب به تهیه می شود. تعدادی میوه به رسیده و معطر را خوب بشویید. سپس قطعه قطعه کرده و چند ساعت در آب بخیسانید. سپس آب به را گرفته، صاف کنید. سپس بر روی حرارت ملایم به روش (حرارت غیرمستقیم) قرار داده تا بجوشد. حرارت دادن را تا زمانی که تقریبا یک چهارم آن باقی بماند ادامه دهید. با توجه به غلظت مناسب و کاهش رطوبت، این رب ماندگاری بیشتری دارد.

نکته:

  • میوه به نسبت به میوه سیب، آب کمتری دارد، پس نیاز است برای تهیه رب از تعداد بیشتری به استفاده شود
  • باقیمانده (تفاله) به را دور نیاندازید. آن را با قدری شکر یا عسل و گلاب و هل به صورت مربا بپزید. اگر هم تمایل نداشتید به عنوان کود گیاهی وقتی خشک شد با خاک گیاهان آپارتمانی مخلوط کنید

روش دوم و ساده: یکی دو عدد به رسیده را پس از شستن و پاک کردن پرزهایش، به قطعات کوچک خرد کنید. بخش‌های آسیب‌دیده و قهوه‌ای شده آن را جدا کنید. به را با مقدار کم آب در شعله ملایم و در زمان طولانی بپزید. همچنین می توانید قطعات کوچک به را درون یک ظرف پیرکس ریخته و به روش بم ماری بر روی حرارت بخار آبجوش به آهستگی بپزید. پس از پخت، به را کاملا له کرده و داخل یخچال بگذارید و در کمتر از یک ماه آن را مصرف کنید.

نکته:

در تهیه رب به اگر قرار است از سوی زن باردار مصرف شود باید دقت کرد که هسته های به وارد نشود. چون گلیکوزیدهای سیانوژنیک دارند که می توانند سمی باشند.

در سلامتکده های طب ایرانی، رب به از سوی متخصصین داروسازی سنتی و در شرایط کاملا استاندارد تهیه شده و عرضه می شود.

رب به کاربردهای متنوعی دارد:

  1. یک تقویت معده و هضم بی نظیر است
  2. عطر و طعم خوش رب به باعث می شود که در تقویت مغز، قلب و رحم اثرات زیادی داشته باشد
  3. آرام بخش و ضد اضطراب است
  4. با اثر قبضی که دارد می تواند در کاهش خونریزی بویژه در دوران قاعدگی موثر باشد
  5. اگر یک قاشق مرباخوری از آن بعد از وعده های اصلی غذا مصرف شود، علاوه بر کاهش رفلاکس و تهوع، در تحریک حرکات روده و دفع راحت موثر است
  6. در تهوع بارداری و افزایش تحمل معده برای دریافت غذا نقش فوق العاده ای دارد. بانوان باردار که دچار سوء هاضمه و مشکلات گوارشی هستند، از رب به و سایر فرآورده ها و غذاهای حاوی به سود زیادی می برند
  7. در بانوان با مشکل سقط مکرر، رب به می تواند به عنوان حافظ جنین در دوران بارداری استفاده شود

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار برتر,بهداشت و سلامت
  • کد خبر : 329459
کپی لینک کوتاه:
کلمات کلیدی
هدیه محمدی
خبرنگار:

هدیه محمدی

تصاویر